За Нас

DATECS

Фирма Датекс ООД е водещ производител и разработчик на ПОС решения. Като лидер във фискалните устройства в Европа, нашата мисия е да променим бъдещето на ПОС бизнеса, като предлагаме иновативни продукти, разработени и произведени от опитния ни екип под пълен контрол на качеството. Със страст за технологични иновации, качествени продукти и достъпни цени сме спечелили сърцата на стотици клиенти от цял свят.

Историята ни

ИНОВИРАНЕ ОТ 1990

Датекс ООД се заражда в началото на 1990 от група научни работници при Българската академия на науките. В началото Датекс разработва софтуер за кирилизация на MS Windows. Софтуерът става толкова популярен, че през 1997 Microsoft купува лиценз за разпространението на програмата FlexWord.

ЕРАТА НА КАСОВИТЕ АПАРАТИ

През 1994 Датекс влиза в пазара на касови апарати чрез партньорство със Samsung. През 1996 Датекс представя първата си каса, MP500. Само за няколко години над 100 000 устройства са продадени в 11 държави, превръщайки Датекс в символ за фискални устройства в Централна и Източна Европа.

СТРЕМЕЖ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО

В стремежа към съвършенство, през 2001 Датекс разработва и въвежда Система за тотално управление на качеството, отговаряща на стандарта ISO 9001:2000. В края на 2001г. ДАТЕКС покрива изискванията на стандарта ISO 9001:2000 и преминава успешна сертификация. От тогава, тази система е неотделна част от разработването и производството на нашите продукти.

КЪМ МОБИЛНИ СИСТЕМИ

През 2009 Датекс влиза в mPOS пазара с първия ни разплащателен терминал - LineaPro. От тогава до сега, нашите mPOS клиенти включват световни корпорации като Apple Inc, Lowe's, Nordstrom, Macy's и Verzion. Днес предлагаме богата линия от продукти, съобразени с EMVCo стандартите. Надяваме се, че продуктите ни ще са важна част от бъдещето на mPOS решенията.

Снимки
legal

Етичен кодекс за поведение

тук.

Политика за опазване на околната среда

тук.

Политика за човешките права на служителите

тук.

Политика за конфликтни минерали 04.2022

тук.

Политика за подаване на сигнали за нарушения и защита на сигнализиращите лица в „Датекс“ ООД

тук.

Сертификати

ISO 9001:2015 Сертификат

ISO 27001:2013 Сертификат

ISO 14001:2015 СертификатПоддръжка

Ние се стремим към съвършенство не само в нашите продукти, но и в поддръжката, която предлагаме. Нашата страница за поддръжка ще ви помогне да намерите документация, софтуер и отговори на често задавани въпроси.

За Нас

Вече сме на 34 години и продължаваме да растем. Посетете За Нас страницата, ако сте любопитни да научите как станахме иновативната фирма, която сме днес.

Кариера

Ако имате страст към технологиите, ако идеята да работите с клиенти от всички краища на света ви вълнува, ако искате да бъдете част от нашето голямо семейство - разберете повече за Кариера в Датекс.